Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

24apr 14

Captain America har spelat in 600 miljoner dollar

SEfter att ha bland annat toppat den amerikanska biotoppen tre helger i rad så har nu Captain America: The Winter Soldier spelat in över 600 miljoner dollar världen runt. Med det så har den inte bara lämnat den första Captain America (371 miljoner) långt bakom sig, utan har också passerat Iron Man (585 miljoner) och Thor (449 miljoner).

Totalsumman spås nu passera 700 miljoner dollar, vilket gör att den kommer att passera både Iron Man 2 (624 miljoner) och Thor: The Dark World (645 miljoner dollar) för att bli den tredje mest framgångsrika filmen i Marvels filmuniversum efter Avengers och Iron Man 3.

Det betyder också att den är på god väg att passera de 668 miljoner dollar som Man of Steel spelade ihop, vilket gör Disney mindre benäget att flytta Captain America 3 från samma premiärdag som den ännu inte namngivna Batman vs Superman. Som det är nu kommer den 6 Maj 2016 vara dagen som Marvel och DC en gång för alla avgör vem som har den populäraste filmserien.