Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

29apr 14

Klart vilka skådespelarna är i Star Wars Episode VII

Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew och Kenny Baker återkommer alla till Star Wars Episode VII, och de får sällskap av nykomlingarna John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson och Max von Sydow. Allt annonserades idag på den officiella sajten starwars.com.

Samtidigt säger J.J. Abrams att ”Vi är så extatiska över att äntligen kunna dela med oss av rolltällsättningarna för Star Wars Episode VII. Det är både spännande och surrealistiskt att se både de älskade medlemmarna från ursprungstriologin och de nya skådespelarna komma tillsammans för att återigen ge liv åt en galax långt långt borta. Vi börjar inspelningarna inom några veckor och alla är fokuserade på att göra fansen glada.”

Ingen Billy Dee Williams alltså, som det spekulerades i när han plötsligt drog sig ur Dancing with the Stars tidigare i vår, annars är alla från ursprungstrilogin tillbaka. Vad gäller alla nykomlingar så är det inte känt vem som spelar vad, annat än att Driver spelar en skurkroll.

Annars kan man notera namn som Andy Serkis, som står för både motion captiure och röst till Gollum i Sagan om Ringen och Hobbit, och apan Caesar i Apornas Planet (r)Evolution och Dawn of the Planet och the Apes. Ska man tro att han även denna gång för finna sig i att bli ersatt av ett datoranimerad väsen?