Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

09jun 14

Del Toro skriver på Pacific Rim 2

Pacific Rim från förra året var så ovanligt som en blockbuster som inte bygger på ett seriealbum eller datorspel, och en av de filmer vi skrev mest om under 2013. Som ni kanske också vet var kassaresultatet hyfsat, ingen dundersuccé men inte heller någon flopp, och tanken på en uppföljare blev mest en fundering.

I en ny intervju med BuzzFeed så säger Guillermo del Toro att han och Zak Penn har börjat skriva på Pacific Rim 2. Travis Beacham som hjälpte till med manuset av Pacific Rim har bidragit med en del ideer, men är numer för upptagen med tv-serien Hieroglyph för att ha tid att arbeta på manuset.

Legendary har fortfarande inte gått med på att produera en uppföljare utan det nuvarande manusarbetet sker på eget intiativ, men manusarbetet fortskrider som om filmbolaget skulle gå med på produktionen.

Pacific Rim 2 ska utspela sig efter den första filmen, och inte vara en prequel som det ibland ryktats om. Raleigh Becket (Charlie Hunnam) och Mako Mori (Rinko Kikuchi) ska fortfarande vara huvudpersoner, men annars är det inte så mycket känt om handlingen.