Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

22jun 14

Doctor Strange börjar inspelningarna nästa vår

Total Film har skrivit en utmärkt sammanfattning av nyheterna som Kevin Feige pressenterade för de europeiska biografägarna i Barcelona under förra veckan.

Först ut är Guardians of the Galaxy som kommer att föra Marvels Filmuniversum längre ut i galaxen, och beskedet att de avvaktar hur filmen går innan det bestäms om den får en fortsättning eller ej. Om den skulle bli en succé så har man ändå planer för uppföljare, men allt fokus just nu är att göra den första filmen så bra som möjligt.

Thanos, som dök upp under eftertexterna i Avengers som den som stod bakom Lokis invasionsplaner, kommer vi att få lära känna bättre under de kommande åren. Först ut är Guardians of the Galaxy och det faktum att Thanos är den främsta kopplingen mellan Guardians och Avengers betyder att det är allt mer troligt att spekulationerna i att Avengers 3 ska vara Thanos och Infinity Gauntlet än mer troliga.

Ant-Man kommer i grund och botten vara samma film som Edgar Wrights manus, allt som man hinner med är lite omskrivningar så att den bättre passar in med övriga filmuniversumet. Och ja, det verkar helt klart att Ant-Man även kommer att vara med i Avengers 3.

Slutligen kommer vi till Doctor Strange. Doctor Strange kommer att utöka Marvels Filmuniversum till att även täcka det övernaturliga och multipla dimensioner, och är ett av Kevin Feiges favoritprojekt under de senaste 14 åren. Slutligen så kommer castingen att pågå under de närmaste månaden eller så, så vi kan mycket väl förvänta oss att vem som ska spela Doctor Strange presenteras på årets Comic-Con i San Diego den 24-27 Juli.

Filminspelningen av Doctor Strange ska börja nästa vår, vilket innebär att den borde ha premiär i den 8 Juli 2016, ett datum som Marvel sedan länge har bokat för en film i Marvels Filmuniversum.