Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

19okt 14

Är Avengers på väg mot inbördeskrig?

När Robert Downey Jr avslöjar att det inte kan uteslutas att det blir en Iron Man 4, och Marvel ska återlansera Civil War som seriealbum nästa sommar, får man räkna med att det dyker upp en del spekulationer. När sedan Variety dyker upp och skriver att Captain America 3 ska sätta upp filmversionen av Civil War är det många som höjer ett ögonbryn.

Så är verkligen Marvels Filmuniversum på väg mot ett inbördeskrig? Svaret borde vara nej, inte något som ens är i närheten av serieförlagan i alla fall. Helt enkelt därför att det inte finns något som leder upp till det, det finns ingen anledning att införa en lag som kräver att superhjältar ska registrera sig eftersom ingen av dem har några hemliga identiteter, och dels eftersom hela S.H.I.E.L.D.s databas blev dumpad på internet i slutet av Captain America: The Winter Soldier.