Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

28okt 14

Detta är fas 3 av Marvels filmuniversum

Idag hade Marvel ett event utan att riktigt berätta vad de skulle berätta. Vilket gjorde att det spekulerats om både det ena och andra, som att vi skulle få ett releasedatum för Thor 3 eller Doktor Strange och kanske även vem som ska spela den egoistiska kirurgen. Istället fick vi både titlar och releasedatum för hela fas 3. Först ut är

Captain America: Civil War inkluderar förutom Chris Evans som Captain America även Robert Downey Jr som Iron Man och introducerar Chadwick Boseman som Black Panther! Och de understryker att det här är filmversionen av Civil War, vilket åtminstone jag tolkar som att grundkonflikten inte kommer att vara om myndigheternas krav att registrera alla superhjältar och deras hemliga identiteter.

Doctor Strange är den andra filmen ut i fas 2. Det är inte helt klart vem som ska spela den egoistiska doktorn ännu, men igår exploderade nyheten att Benedict Cumberbatch förhandlar om rollen, men man ska komma ihåg att detsamma sades om Joaquin Phoenix utan att det blev något av det.

Den titellösa Guardians of the Galaxy har flyttat fram två månader, och kommer nu redan i Maj 2017. Fortfarande med James Gunn bakom spakarna.

Det har länge spekulerats i att Thor 3 skulle vara en version av Ragnarök, vilket också blev fallet.

Black Panter dyker upp redan i Captain America: Civil War, men 2017 får han sin egna film. Och en hel del spekulerar i att Andy Serkis rollfigur i Avengers: Age of Ultron är hans ärkenemesis Ulysses Klaw.

2018 är det äntligen dags för Marvel att släppa en film med en kvinnlig huvudrollsinnehavare, när Carol Danvers visar sig vara hälften människa och hälften Kree.

Det året är det även dags att möta resultatet av Kree-experiment med människor i form av Inhumans. Men vi kommer att ha sett tecken på deras närvara redan innan dess, vilket är tillräckligt kryptiskt för att varken bekräfta eller dementera att vi redan kan ha mött en av dem i form av en föräldralös superhacker som även vad S.H.I.E.L.D.s sista rekryt innan kollapsen.

Allting mynnar ut i Avengers: Infinity War under 2018 och 2019, där Avengers till slut befinner sig i fronten mellan Thanos och de kraftfulla oändlighetsstenarna.