Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

10feb 15

Spider-Man kommer till Marvels Filmuniversum

Marvel har just presenterat nyheten att Spider-Man numer kommer att vara en del av Marvels filmuniversum, och att vi först kommer att träffa honom i en marvel-film innan han får en egen solofilm den 28 Juli 2017. Sony kommer fortfarande att producera och distribuera filmerna, men Marvels filmchef och mannen bakom hela filmuniversumet Kevin Feige kommer att vara en av producenterna.

Notera att pratet om en ny Spider-Man betyder troligtvis att Andrew Garfield, som spelat huvudrollen i de båda Amazing Spider-Man filmerna, inte återkommer som Spider-Man utan istället ska man tillsätta en ny skådespelare. Att det i så fall skulle vara den tredje omstarten av Spider-Man på kort tid måste vara någon form av rekord.

Vad gäller vilken marvelfilm som Spider-Man kommer att debutera i är inte offentligt, men det är för sent för honom att medverka i årets Avengers: Age of Ultron eller Ant-Man som båda slutfört inspelningarna redan. I serierna är Spider-Man en stor del av Civil War, så givetvis så pekar allting på att han först kommer att dyka upp i den filmen. Beroende på hur lång tid rolltillsättningen tar så finns det även en möjlighet till en cameo i AKA Jessica Jones som snart börjar inspelningarna.

De mer observanta av är har kanske noterat releasedatumet för den första solofilmen, och att det är densamma som Thor: Ragnarök. Vad som har hänt är att Marvel har pushat fram alla filmer, utom Avengers: Inifity War, ett snäpp så att Thor: Ragnarok nu kommer i November 2017, Black Panther i Juli 2018, Captain Marvel i November 2018 och Inhumans får en ny plats i Juli 2019.

Sedan är frågan vad som kommer att hända med Sonys Sinister Six, som var planerad att komma ut i November 2016.

Slutligen för de som undrar ifall det här är stora nyheter eller inte, så kraschade marvels servrar under belastningen.